Nuttige links

We maakten hier voor jou een overzicht van nuttige links naar documenten, teksten, literatuur, kinderboeken,... die allemaal te maken hebben met de werking van het Berrefonds of met alle aspecten van rouwverwerking. Heb je zelf veel gehad aan een boek, artikel of film? Laat het ons weten, dan kunnen we jouw tip toevoegen om op die manier opnieuw andere ouders te helpen.

 

Vzw's en verenigingen

 

Brochure over melkproductie na overlijden van je kindje

 

Zelfhulpgroep van ouders van een overleden baby

 

Fotografie overleden baby’s

 

Vlaamse vereniging voor ouders van couveusekinderen

 
 

Het Koesterbootje is een kinderkistje voor kindjes die tijdens de zwangerschap of net na de geboorte gestorven zijn.

 

Netwerk  dat mensen verbindt die hetzij  vanuit hun persoonlijke hetzij vanuit hun professionele ervaring met fertiliteit te maken hebben.

 

Begeleiding van  vrouwen, koppels en hun omgeving bij zwangerschapskeuzes.

 

Contactgroep Zwangerschapsafbreking na prenataal onderzoek

 

Begeleiding rond kinderwens

 

Fonds ter ondersteuning van ouders die na opname op neonatolgie, thuisapparatuur nodig hebben

 

Begeleiding en ondersteuning van ouders van een overleden baby

 

Een website voor vragen rondom overlijden en een onafhankelijk informatiepunt en commutity van experten en betrokkenen, een plek met antwoorden, praktische tips en steun

 

Dankzij Elisio vlinderpost kan elke sterrenmama en sterrenpapa van een overleden kindje jaarlijks 3 speciale wenskaarten ontvangen

 

De vzw “IK LEEF VERDER” organiseert activiteiten om mensen, die een band hebben met kinderen met een stofwisselingsziekte, te ondersteunen. Bovendien wil de vzw de maatschappelijke erkenning van stofwisselingsziekten verhogen.

 

het Perinataal Antwerps Netwerk Zwangerschap in Armoede

 

Met het project “Little Quilts of Love” worden kleine quiltjes gemaakt en aan de ouders gegeven van wie het kindje gestorven is. 

 
 

Illustraties in opdracht, geheel afgestemd op persoonlijke wensen van ouders/nabestaanden.

 
 

Kistjes en andere herinnerdingen op kindermaat

 
 

"Made with Love for Stars" is een groep handwerkende (haken, breien, naaien) dames die mutsjes, coconnetjes, dekentjes, kleertjes, knuffeltjes, .... maken om prematuurtjes (vanaf 16 weken zwangerschap) die het niet halen een waardig afscheid te kunnen geven.

 

De KnuffelQuiltjes worden gratis  geschonken aan kinderen die een chronische of levensbedreigende ziekte hebben, een trauma of handicap. Ook kinderen die in een moeilijke of droevige situatie terecht gekomen zijn kunnen zo’n dekentje krijgen.

Diensten

 

Coaching en afscheidsplanner

 

Rituelen en muziek bij vreugde en verdriet

 

Uitvaartmandjes of -kistjes

 

Link naar boeken, video’s, muziek, kaarten, quotes en meer

 

Uitvaartadvies van de onafhankelijke begrafenisondernemers. Alles over uitvaartzorg, rouwregisters, actueel nieuws en een handige adressengids

 

De vereniging heeft tot doel bij te dragen tot het versterken van de geluksvaardigheden, in voor- en tegenspoed, tegen de geringste ecologische en maatschappelijke kost, door een beroep te doen op individuele, intergenerationele en interculturele verbeeldingskracht

 

Eigenzinnige uitvaartzorg en meer

 

grafisch ontwerp, illustraties en copywriting

 
 

grafisch ontwerp en geboortekaartjes

 

Kristel De Doncker grafisch ontwerp

 

Coaching voor kinderen, jongeren en hun (plus)ouders

 

Een (on)gewone uitvaart. Een volledige verzorging van alle vormen van begraven. 

 

Tekeningen met een hartje. Deze rouwtekeningen dompelen je onder in een unieke wereld van kleurige verhalen om een leven lang te koesteren

 

Bodycasting is een gedetailleerde afdruk van een deel van het lichaam. De afdruk is voor altijd tastbaar en een uniek stuk van jezelf of een dierbare.

 

Herinneringsjuwelen op maat.

 

Soy bodycasting maakt herinneringen en speciale momenten tastbaar. Het is een intiem proces met als eindresultaat een knappe sculptuur om te koesteren. Ook het creatieproces is waardevol. Het gunt jou en je dierbaren een moment van bezinning.

 

Blogs

Janne op reis

Prinses Ella

De wondere wereld van Mathis