Het koesterlied

Muziek heeft op veel mensen een helend en troostend effect. Daarom zijn we op zoek gegaan naar iemand die grote emoties heel klein en mooi kan brengen. Al snel kwamen we uit bij de grote kindervriend “Kapitein Winokio”. Na een fijn gesprek werd al snel duidelijk dat hij erg geraakt was door het immense verdriet van ouders die hun kindje verliezen.

Kapitein Winokio beleefde deze emoties van heel dichtbij toen een bevriend koppel hun dochtertje Fien* verloor. Hij besliste dan ook om het liedje dat hij initieel schreef voor Fientje en nooit openbaar maakte, te schenken aan het Berrefonds. Net als de ouders van Fientje* vonden ook wij onmiddellijk troost in dit prachtige lied.

Om iedereen de kans te geven om het koesterliedje te beluisteren, is dit lied en de bijhorende partituren hieronder vrij te downloaden. Op deze manier biedt de kapitein iedereen de kans om ook zelf mee muziek te maken.

 
 
 
 

Toch liever een fysiek exemplaar van het koesterlied?

Koop een CDtje ten voordele van het Berrefonds via onze webshop. Voor slechts 3 euro bezit je een CD met het liedje in 3 verschillende versies: akoestisch, met orkest en instrumentaal.

Zo heb je altijd een versie die perfect bij je noden aansluit. Op een afscheidsviering, in je huiskamer of bijvoorbeeld tijdens een herdenkingsmoment in de klas kan dit liedje troost en hoop brengen.

Of zoals kapitein Winokio het zelf voor ons verwoordde

Lieve ouders,

Enkele jaren geleden werden vrienden van mij de trotse ouders van een prachtige tweeling, Flo en Fien. Gezonde ronde baby’s. Maar wat dubbel plezier moest worden werd plots gehalveerd. Fientje verzwakte en ze moesten haar helaas laten gaan. Hartverscheurend.
Om iets van hun verdriet mee te helpen dragen, schreef ik een klein zacht liedje. Tot op de dag van vandaag biedt dat ene op maat gemaakte liedje hen troost als ze terugdenken aan hun verlies.

Toen het Berrefonds me vroeg om mee te werken aan de koesterkoffer zei ik dat ik graag een liedje schonk. De Berrefondsladies sprongen een gat in de lucht. Dat ene kleine zachte liedje, nu ‘Koesterlied’ voor iedereen. Ik weet zeker dat het alle mama’s en papa’s, broers en zussen, oma’s en opa’s zal bijstaan in het verlies van hun kind, groot of klein.
— kapitein winokio
handtekening.png
KC3A7518 bw.jpg