Laat een bericht achter in ons gastenboek

Wil je graag een berichtje achterlaten over je ervaringen met het Berrefonds? Wil je graag anderen inspireren? Heb je ons iets te vertellen? Schrijf dan gerust een bijdrage aan ons gastenboek.

 
Wij, de leerlingen en leerkrachten, willen je nog eens bedanken om tijd te maken om langs te komen. Voor onze leerlingen is het niet altijd gemakkelijk om over emoties te praten. Door jouw presentatie en ook hoe jij over het verlies kan praten, heeft hen laten inzien dat praten zeker belangrijk is. Zij zullen de gekregen tips zeker mee, naar de werkvloer, nemen!!
Tot volgend jaar!
— Leerlingen en leerkrachten van Sint- Norbertusinstituut Lange Winkel
 
Om 18/12/2018 ben ik bevallen van een meisje Tess op 36+6 weken. Ze was perfect. Ze deed het ook super goed. Op 23/12/2018 is ze onverwacht overleden. Later bleek dat ze iets aan haar longetjes had. We kregen toen een doos van jullie in het ziekenhuis. Wat ben ik dankbaar dat ik haar haarlokje heb. Dat ik haar hand en voetafdrukje heb. We hebben deze ook gebruikt voor haar afscheidskaartje... 1 van de 2 konijntjes is met haar mee gecremeerd. En het andere heb ik thuis. De bellenblazer heeft men zoontje van 2,5 jaar bij hem. Bedankt voor de mooie attenties.
— Kathy

Ons Gusje, mijn en onze engel
Ik ben jou moemoe en schrijf het hier als jou moemoe..... De dag dat ik wist dat je onderweg was naar ons veranderde mijn leven.... Jahaa ik werd moemoe, mijn geluk kon niet op die tijd. Je werd geboren zoooo mooooi geen woorden voor. Jou eerste maanden in jou prille leven liepen totaal perfect... Ooit dacht ik wel ‘ze hebben al tien kinderen want dit was de weg hoe jullie voor mijn kleinzoon zorgde. DE DAG die mijn leven en ook van de ouders kapot sloeg 5 juli 2015........als grootouder is het wel zo erg omdat je een stuk van jezelf verloren bent, maar je kan ook de steun niet geven aan de ouders die hun kind zomaar plots verloren zijn. Gezond slapen om nooit meer wakker te worden.... Nu 3,5 jaar verder denk ik nog steeds aan mijn schattebolleke en als moemoe heb ik na al die tijd nog steeds geen antwoord hierop. Ik leef ja maar met het grootste verdriet. Als grootouder moet je jezelf sterk houden en oja elke dag word jou naam vernoemd. We verwachten nu bij mijn dochter een lief klein wondertje...... En ook zij zal jou kennen men liefje. Menne allergrootste schat Gus...... Jij blijf gewoon bij ons.... In onze harten ben je er steeds en altijd.
Ik wens voor alle ouders maar ook grootouders er op de moeilijke dagen een berg kracht om verder te gaan

BERREFONDS ZOVEEL DANK.
Warme groeten, de moemoe van ons Gusje xxx
— Gerda

Vorige woensdag zijn mijn partner en ik met een bang hartje binnengegaan in het ziekenhuis op de afdeling materniteit.
Ons dochtertje was toen bijna 14 weken oud in mijn buikje.
Helaas werd er op week 12 vastgesteld dat er een chromosomale afwijking was. Trisomie 18.
Ons kindje zou nooit levensvatbaar zijn in ons geval. Dus hadden we besloten dat we haar geen lijdensweg wilden aandoen door haar nog langer te laten blijven met deze verscheurende prognose.
Het is ons eerste kindje. We zijn bewust op een jonge leeftijd begonnen aan onze kinderwens om zoveel mogelijk te kunnen geven aan onze kindjes en ook om de kansen op afwijkingen in te perken.
Maar helaas werd ons dat niet gegund.
De bevalling zelf duurde bijna 24 uur lang. Hier had ik zeker geen spijt van. De geboorte zelf was zo magisch en droevig tegelijk.
We werden ongelooflijk goed opgevangen door het hele team op materniteit.
We mochten een engelennestje van Berrefonds kiezen en later kregen we zelfs een mooie koffer
wat onze hartjes toch niet helemaal liet breken.
De verpleegster die ons bij haar geboorte heeft geholpen heeft mooie afdrukjes gemaakt van kleine maar schattige voetjes en handjes.
Ook mooie foto’s zijn er genomen.
Het kleine konijntjesknuffel dat we mochten delen hebben we rond haar wikkeldoekje vastgehangen samen met een bandje met een hartje op.
Zo hadden we alles gedaan wat we maar konden doen samen met het hele team.

Dankzij jullie koffer is er voor ons altijd een troost. Altijd een afdrukje waar haar voetjes en handjes op staan voor altijd.
Ik kan niet dankbaar genoeg zijn dat dit bestaat.

Nu is het nog verschrikkelijk wachten ( 3 maand lang ) vooraleer we de resultaten van onze eigen DNA krijgen. Dat is standaardprocedure als je kindje een afwijking in chromosomen heeft.
De kans is klein dat het aan ons ligt maar toch ben ik zo bang voor wat komen zal.

De gynaecoloog en het team zeggen dat het gewoon pech was zoals zovele kindjes. Maar toch blijft het verlies enorm.

Super bedankt voor jullie mooie werk.
Dit helpt zoveel ouders. Want dat zijn we.

Onze kindjes waken allemaal over ons.

Liefs aan ons prachtig dochtertje Evelyn. <3
— Larissa

Dankzij jullie heb ik vorig jaar mooi afscheid kunnen nemen van mijn 2 sterren,
dankzij het aandenk doosje hebben ze hun eigen plek in huis en in ons hart.
Dikke merci daarvoor.
— Annelies

Aan de lieve mensen van het Berrefonds,

Eergisteren (24/01/2019) ben ik bevallen van ons sterrenkindje, die toen dertien weken was. De zwangerschap moest worden afgebroken, omdat het kindje niet levensvatbaar was. Een hele week heb ik angstig uitgekeken naar de bevalling. Bang om het verdriet en de angst. Bang dat het afscheid abrupt zou verlopen. Bang om het gegeven dat we letterlijk met lege handen naar huis zouden moeten gaan. Op de dag van de bevalling hebben wij ons laten meevoeren op de golven van ondersteuning en medeleven van het ganse medische team van het UZ Gasthuisberg. Toen ons kindje uiteindelijk werd geboren, werden wij fantastisch opgevangen. Wij hebben een prachtig wikkeldekentje mogen kiezen, dat ons kindje aanhad tijdens de afscheids’plechtigheid’. Er werden afdrukjes gemaakt van de voetjes. Daarnaast werden prachtige foto’s gemaakt, van ons kindje, en van ons onszelf, toen we ons kindje koesterden. Toen het herinneringskoffertje werd aangeboden, maakte ons verdriet plaats voor zoveel dankbaarheid. Dankbaar omdat ons kindje, hoewel niet levensvatbaar, bij de geboorte toch tastbaar was (het wikkeldekentje heeft ervoor gezorgd dat we geen schroom hadden om het aan te raken en te koesteren), en de herinnering voor altijd levendig kan worden gehouden, dankbaar omdat mijn dochtertje (22 maanden) ook een tastbare herinnering zal hebben, dankbaar omdat wij letterlijk niet met lege handen naar huis hoefden. Toen ik uit het ziekenhuis werd ontslagen, heb ik het koffertje met veel trots vastgehouden. Wij wensen jullie van harte te danken voor dit initiatief.
— Steven, Nathalie en Manon

Lieve Christine, Wouter en alle vrijwilligers,

Bedankt voor alles wat jullie doen!
Wij hebben ons zoontje Sterre verloren op 18 weken zwangerschap op 24 augustus 2018.
Dankzij jullie hebben wij een koffertje met mooie herinneringen wat helpt in het rouwproces.

Daarom hebben we dit jaar met de familie, geen Kerstcadeautjes gekocht maar een vrije gift gedaan aan het Berrefonds.

Keep up the good work!
Bedankt.
— Anke, Jan en zusje Noor

Gisterenmiddag zijn wij heel onverwacht trotse ouders geworden van ons tweede dochtertje Alix. Ze was gewoon perfect, 10 kleine vingertjes, 10 kleine teentjes, een snoetje dat gelijkenissen met haar zusje had.. Alleen was ze nog veel te klein en was nog het veel te vroeg waardoor ze jammer genoeg niet de kans had om te overleven.. We hebben er nu voor altijd een engeltje bij die over ons zal waken <3

Dank iedereen van het Berrefonds om ons een mooie herinnering te geven aan onze Alix. Wij waren totaal onvoorbereid en dankzij jullie hebben wij Alix een mooi kleedje kunnen aandoen en ze kunnen wikkelen in een dekentje. Het valiesje, het schilderijtje en haar voetafdrukjes staan nu hier bij ons op de kast. Het geeft ons een houvast voor dit onverwachtse pijnlijke verlies.
— Davy, Isabel en zusje Anouk - 19/12/2018

Op donderdag 18 oktober 2018 is ons lief klein dochtertje Lilly geboren na 20 weken zwangerschap. We hadden er nooit rekening mee gehouden dat er toen nog iets kon mislopen. Onze wereld, ons leven werd helemaal overhoop gehaald. De materniteit in Izegem heeft ons heel goed ondersteund en geholpen door deze zeer moeilijke dag, periode mede dankzij jullie koffertje.
— Sammy-Jo & Robin

We hebben 3 dagen terug onze langverwachte zwangerschap moeten onderbreken na 17 weken. De wetenschap dat je moet bevallen van een zoontje dat niet zal leven, is emotioneel immens zwaar. Het zou ons eerste kindje zijn en we keken er enorm naar uit... na 5 sessies bij het CRG in Jette.
Hoe zwaar de pijn ook is, ik kan niet genoeg benadrukken hoeveel jullie initiatief ons heeft geholpen. Het heeft de zwaarste dag van ons leven draaglijk gemaakt en zelfs een positief tintje gegeven.
Ik had me nooit kunnen inbeelden dat dit me zou helpen, maar de impact was enorm en ik kan er jullie niet genoeg voor bedanken.
We doen graag een gift zodat dit schitterende initiatief ook andere mensen kan helpen.
— Jan & Delphine, vrijdag 29/04/2018

Op 12 april 2018 werd ons zoontje Lucas geboren na een bevalling van 36 uur. Die woensdagmiddag kreeg ik te horen dat zijn hartje niet meer klopte, ik was toen 33 weken zwanger. Geen haar op mijn hoofd had gedacht dat zoiets kon gebeuren, daar ben je echt niet op voorbereid... Na een ellendige en zeer pijnlijke bevalling waren de eerste woorden die ik hoorde van mijn man: “zo een mooi kindje” en pas dan besliste ik dat ik hem wou zien. Wat het verschrijkelijkste moment van mijn leven was werd ook heel even een heel mooi moment. Hij was gewoonweg perfect, zo volmaakt en mooi. Ik ben heel fier op mijn zoon en neem dat gevoel ook mee in de verwerking.

Mijn man en ik kunnen er ook heel goed over praten, en dat helpt enorm.

Spijtig genoeg was het op dat moment heel druk in AZ Nikolaas en kregen we jullie herdenkingsdoos pas 2 weken later. Het blijft wel een heel mooi initiatief.
— Laura, vrijdag 27/04/2018

Bedankt voor de herrinneringsdoos die we in Sint Augustinus in Wilrijk hebben gekregen, we hebben hier heel veel steun aan.

Isabella & Alexandre, ouders van Gustave (26/02/18)
Het is echt een geweldige initiatief die we ook willen ondersteunen voor alle ouders van sterretjes als de onze...
— Isabella & Alexandre, maandag 12/03/2018

Vandaag 8/3 zou ons dochtertje Anna geboren, worden, door een vreselijke aandoening hebben we in september de zwangerschap moeten afbreken.
Berrefonds zorgde voor een prachtige herinnering aan Anna, een lichtpuntje en een troostdoos.
Elke 8ste maart doe ik jullie een vrije gift, zo kunnen jullie andere ouders ook een troostdoos aanbieden.
Een welgemeende dankjewel.
— Katrien, donderdag 08/03/2018

Mijn vriend, die 5 jaar geleden zijn dochtertje verloor op 6 maanden zwangerschap met zijn toenmalige vriendin, was erg aangedaan toen hij het standje zag staan in het Mariaziekenhuis in Overpelt. Hij had geen speciaal kleedje voor zijn dochter toen, geen boekje,.. In oktober kregen ook wij samen slecht nieuws op 10weken zwangerschap (ook al was dit nog pril en weten we dat de natuur zo kan gaan), wat was dat een klap voor mij en een dubbele klap voor hem. We hebben met plezier een ster gekocht (die licht geeft) en die ster zal schitteren op de babykamer in de toekomst. Zo’n doos wat de ouders dan meekrijgen is mooi in elkaar gestoken!! Wat een prachtig initiatief!! Ik ben er van overtuigd dat dit ouders steun kan geven bij zo een ingrijpende gebeurtenis!! Doe zo verder!! Jullie zijn super!!
— Bjorn en nele, woensdag 13/12/2017

Wij werden heel hartelijk onthaald bij ons bezoek in Antwerpen na de vroegtijdige geboorte en overlijden van onze kleinzoon Cesar. Ook grootouders hebben nood aan steun waarvoor onze hartelijke dank. Onze dochter en schoonzoon waren getroffen door de lieve attenties bij de geboorte. Dit is een geweldig initiatief . Op 10 december steken wij een extra kaarsje aan voor alle kindjes die jullie steunen.
— Diane, maandag 27/11/2017

jullie zijn geweldig! ik heb jullie nog maar één keer live ontmoet op de naaimarathon vorig jaar. Maar het deed zoveel deugd om herkenning te voelen, enorm veel warmte en op één of andere manier een verbondenheid. Toen ik dan ook nog eens een herinneringsdoos mee kreeg, ook al was ons Oona toen al vier jaar overleden, was ik helemaal verkocht. Dat heeft zoveel deugd gedaan, ook voor de zusjes. Dankjewel! jullie zijn een hele mooie vzw , doe zo voort! Zeker tot nog eens!

”A light like theirs
can’t go out.
And even though
we can’t see them,
when we look up
at the twinkling stars,
we know they are still
shining somewhere too
— Christel, woensdag 08/11/2017

Beste Berrefonds,

Op 13 oktober werden wij mamma en pappa van ons eerste kindje Fabian * op 22 weken. Wij waren genoodzaakt afscheid te nemen om medische redenen die aan het licht kwamen bij de 20 weken echo. Het ongeloof, het verdriet en het moeilijke besluit... We hebben bij ons afscheid enorm veel gehad aan de herinneringendoos. We mochten zelf een wikkeldoekje uitkiezen en een kadertje voor de voetafdrukjes en een handafdrukje erbij.

Ook het personeel in het ziekenhuis Klina heeft ons enorm goed opgevangen. Zij waren lief en begripvol en konden ons via dit fonds iets extra geven om nog meer tastbare herinneringen te creëren van iets wat niet tastbaar zou blijven...

We gaan dan ook zeker ons steentje bijdragen. Op 10 december gaan wij ook meehelpen aan de Music for Life actie in ons dorp ten bate van het Berrefonds. Zo kunnen ouders na ons, die helaas net zoveel pech en verdriet hebben, de steun van dit geweldig mooie doel ontvangen.

Bedankt voor jullie steun !


’’Je hoeft niet sterk zijn om iets vast te houden, maar je moet heel sterk zijn om iets los te laten.’’

Marjolein, mamma van Fabian*
— Marjolein, dinsdag 07/11/2017

Hallo Berrefonds,

op 9 november 2015 werd ik na 20 weken mama van onze dochter Eleonore*. Door een inwendige bloeding dreigde ik leeg te bloeden. Toen ik wakker werd op IZ kreeg ik het nieuws dat onze dochter niet meer bij ons was. Alles tijdens die week is nog steeds een waas.

Ik kan niet beschrijven hoeveel steun we kregen van de vroedvrouwen, artsen, pastorale dienst en het Berrefonds (St-Augustinus Antwerpen). Altijd paraat voor een babbeltje, een knuffel, uitleg, … We kregen vele mooie aandenkens zoals de voetafdruk en enkele foto’s. Een van de foto’s die we kregen, is nu omgevormd tot een kunstwerk dat op onze kast staat. Heel zacht, heel mooi en heel intens. Haar voetafdrukjes zijn gekopieerd en gaan de hele wereld rond. Ze is er altijd en overal bij.

Vanuit de grond van ons hart BEDANKT.

Bedankt om ons sterretje en alle andere sterretjes te laten stralen.

Liefs

Chani mama van Eleonore*
— chani, zaterdag 23/09/2017

‘s Avond binnengaan in het ziekenhuis met knikkende knieën en niet weten wat er ons te wachten staat en hoe we zullen opgevangen worden, niet weten wat ons gaat over komen en weten dat je de zwangerschap, waar je 2 jaar hebt op gewacht, moet stopzetten op 15 weken om medische redenen, weten dat dit de enige juiste keuze is voor ons zoontje Leon* maar het doet pijn en raar. Hoe gaan we hier opgevangen worden, hoe gaan ze ons bekijken, behandelen, wat gaat er gebeuren,….

Als snel werden we op ons gemak gesteld door de vroedvrouw en verpleegkundige. Stillaan kwam alles op gang, ze stelde ons op ons gemak en vertelde over het Berrefonds en de doos met spulletje die ze gingen brengen om te kijken.

Het zijn zo een kleine dingen, een voetafdrukje, fotootjes, een dekentje en de herinneringsdoos maar het betekend zoveel. We voelen ons gesteund en begrepen en hebben nu nog iets tastbaars van onze jongen, het enige wat we nog hebben.

We willen daarom het Berrefonds maar ook het ziekenhuis Sint Jozef van Bornem danken voor deze attenties en aandacht, het is voor ons een steun in deze moeilijke tijd.

Dank u voor alles
de mama’s van Leon 22/6/17*
— ilse, donderdag 10/08/2017

22/6/17 hebben we op 15 weken zwangerschap ons jongetje moeten afgeven.

We zijn 21/6 binnen gegaan in het Sint Jozef ziekenhuis in Bornem met veel angst van voor wat komen ging. We zijn super goed opgevangen daar door de verpleegkundige/vroedvrouwen/gynaecoloog en ook mede door het Berrefonds. voor deze dag hadden we van het fonds nooit gehoord.

Jullie hebben het afscheid voor ons menselijk gemaakt, door het aanbieden van de kleine attentie die later zoveel meer zijn dan ‘klein’

Het zijn mooie tastbare herinneringen. Het enige wat nu nog overblijft.

dank u voor alles wat jullie doen!
— ilse, maandag 07/08/2017

Ik heb mijn zoontje verloren na een zwangerschap van 22 weken verloren dankzij de goede opvang en de zorgen van de vroedvrouwen en de verpleegster van janpalfijn merksem hebben ze het draaglijk gemaakt toen ze na de bavalling met de herineringsdoos afkwamen zaten zijn voetafdruk en handafdruk en fotos erin elke keer als ik het wat moeilijk heb neem ik die doos en hou ik zijn dekentje vast waar hij in lag dank u voor de doos het maakt het een beetje draaglijk en de engeltjesboek waar je je pijnlijke situatie in kan schrijven en steun kan vinden bij elkaar via de engeltjes boek

Dank u voor de steun
— yasina, zondag 27/05/2017

Ik word stil als ik hier veel getuigenissen lees! Ik kan me alleen maar proberen voorstellen hoeveel verdriet alle mama’s en papa’s moeten doormaken bij het verlies van hun kindje. Ik ben zelf mama van 2 schatten en die zijn het dierbaarste wat er is!

Ik heb vandaag 10 hemdjes opgestuurd die ik met veel liefde en zorg genaaid heb. Ik hoop dat ik daarmee een beetje kan meehelpen bij de verwerking van dit grote verlies.

Een prachtig initiatief die ik in de toekomst verder wil blijven ondersteunen.
— isabelle, vrijdag 21/04/2017

Op 10/04/17 namen wij afscheid van ons zoontje in het St Jozef ziekenhuis te Bornem na 18 weken zwangerschap,

Wij hadden geen idee wat ons te wachten stond en toen de verpleegster langskwam met jullie herinneringsdoos verdween een klein beetje angst van wat er ons te wachten stond...

We hebben foto’s genomen, van ons mooi mannetje in zijn vestje en wikkeldoekje en deze pronken nu op onze kast thuis, ik ben zo fier op hem en we hadden hem zo graag leren kennen, maar dit was ons niet gegund...

Wij willen jullie heel hard bedanken! Nu hebben we prachtige, tastbare herinneringen en dit is zo belangrijk voor ons,

heb ook al een gift gestort en ga ook over jullie vertellen bij familie en vrienden zodat ook zij mss een gift storten.
— phara, woensdag 19/04/2017

Op 02/03/2017 hebben wij afscheid moeten nemen van onze tweeling Liv & Lewis.

Ze werden geboren na een zwangerschap van 25 weken maar waren veel te klein voor deze wereld.

Ik wil jullie bedanken voor de mooie herrinneringdoosjes die we hebben gekregen, we hebben hier heel veel steun aan.

Het kraamgeld van Liv en Lewis willen wij aan jullie schenken zodat jullie dit prachtige initiatief kunnen verder zetten en nog heel veel ouders kunnen helpen.

Lobke
— lobke, vrijdag 14/04/2017

Bedankt voor het juiste woord ,dat lieve gebaar,de schouder om op te huilen die jullie aan onze kinderen (mama en papa van Leon* en Morris) gaven op die momenten dat wij onze woorden en krachten niet vonden.De mooie herinneringen zijn voor hen een steun om samen met Leons* tweelingbroertje Morris hun gezinsleven met veel liefde voor elkaar verder te zetten. Wij storten graag een bijdrage voor zo een warme, liefdevolle organisatie.

oma en opatje Leon* en Morris
— oma en opatje Leon* en morris, vrijdag 17/02/2017

Ik heb vlak voor kerst de Warmathon in Antwerpen gelopen met het team van AZ Monica ten voordele van dit fonds.

Ik wist eigenlijk helemaal niet ten voordele van wat ik gelopen had, tot ik hier terecht kwam.

Ik ben zelf geen ouder maar toch oprecht ontroerd en fier als ik dit lees. Jullie zijn nodig!
— andy, donderdag 05/01/2017

Wij zagen de reportage van het Berrefonds op tv en waren erg geraakt. Zo’n mooi initiatief!

31 jaar geleden, op 5 oktober 1985, werd ons eerste zoontje, na een probleemloze zwangerschap van 33 weken, doodgeboren. Wij waren totaal verpletterd en lamgeslagen.

Was er toen maar een Berrefonds geweest!

We hebben ons kindje maar heel even gezien. Hij was zo mooi, zo volmaakt. Ik heb hem zelfs niet aangeraakt, niet gekust, niet geknuffeld, geen haartjes afgeknipt, zelfs geen foto gemaakt. Geen kleertjes meegegeven om hem te begraven.

Toen de verpleegster hem kwam tonen bewoog ze zijn hoofdje een beetje en zijn mondje ging open. Er kwam een geluidje uit dat op een kus leek en heel even dacht ik ...

Het was destijds zelfs niet mogelijk om een kindje dat niet levend geboren werd een naam te geven. In het trouwboekje stond heel cru “doodgeboren kind van het mannelijk geslacht”. Wij hebben hem Constantijn genoemd, naar een prachtig oud-Nederlands gedicht van Vondel: “Constantijntje, cherubijntje, zalige lijntje van omhoogh ...”

Gelukkig is de opvang sindsdien veranderd en worden de getroffen ouders veel beter begeleid en zijn jullie er!

Veel succes met het Berrefonds en een dikke, warme knuffel.

Els
— els, zondag 04/12/2016

Hallo,

Ik ben Els, heb een meisje verloren tijdens de zwangerschap, ze kreeg van ons de naam Sterre.... ondertussen ben ik weer ebzig, om een kindje te krijgen, de kans is klein... ik heb fertiliteitsproblemen.

Ik had nog nooit van jullie gehoord eerlijk gezegd. Ik volg zelf de opleiding Kinderwensconsulent, op zich bij het initiatief KInderwens Vlaanderen. Ik kijk ook geen tv, maar een vriendin stuurde me dat net door via fb, een filmpje van Iedereen Beroemd.

Ik vind het wel mooi wat ik in dat korte fragementje zag....

Ik wilde dat toch eeven zeggen...

Ik weet niet juist wat jullie doen, maar dat vond ik toch al mooi!

groeten
— els, maandag 28/11/2016

Beste,Zonet zag ik jullie item in Iedereen Beroemd op één. De novembervakantie is de laatste 18 jaar er eentje met een dubbel gevoel: vakantie en het herdenken van onze tweeling Thiemen en Ielke, geboren na goed 29 weken op 29/10/98 en gestorven op 31/10 en 3/11. De afdeling neonatale in het AZ. Sint Jan in Brugge heeft ons super opgevangen en begeleid. Ik geef les in aan het Technisch instituut Heilige Familie in Brugge en goed twee jaar voorden hadden mijn leerlingen van het 5de jaar BSO kleding slaapzakjes gemaakt voor de vroeggeborenen. Nooit gedacht dat mijn kinderen die ooit zouden dragen. Ze zijn er ook in begraven. Het is ongelooflijk belangrijk wat jullie doen, herinneringen vervagen soms, maar als ik de knuffels in hun herdenkingsbakjes zie,dan komt alles terug.

Blijven doen en bedankt !

Dirk
— dirk en ann van de veire-latré, thiemen en ielke, maandag 28/11/2016

16 November is ons kleine mannetje met 25 weken ter wereld gekomen, hij was waarschijnlijk een week daarvoor overleden.

In het st. Augustinus ziekenhuis in Wilrijk hebben ze alles voor mij en de kleine man gedaan wat ze nog konden.

Aan de muur hangt nu een hele mooie afdruk van zijn voetjes en handjes, iets waar ik nooit aan gedacht zou hebben maar ik ben er zo blij mee.

Bedankt dat jullie er zijn en dat het Augustinus zkh deze mooie dingen doet in samenwerking met jullie.

Zoals velen van jullie ervaren kom je terecht in een verschrikkelijke periode, maar ik ben in ieder geval blij dat jullie er waren..
— jessica, vrijdag 25/11/2016

Op 29 november 2013 werd ons klein engeltje geboren .

Op 26 weken zwangerschap kwam ons dochtertje noor te wereld .

Veel te vroeg en niet sterk genoeg om te overleven in deze grote wereld .

Ons meisje had CAMLL ( een gezwel aan de longen) .

wij werden in het st augustinus ziekenhuis in wilrijk super goed opgevangen .

Ik weet na de geboorte van ons prinsesje wat een tastbare herrinering waard is en daarom steun ik jullie initiatief volop !

Dit maakt zoveel verschil . Wij hebben zelf geen gebruik kunnen maken van een herrineringsdoosje. maar de waarde van zoiets is onschatbaar .

Lieve groetjes an
— an, woensdag 21/09/2016

Beste mensen van het Berrefonds,

helaas (maar gelukkig ook) leerden we jullie kennen deze maand. Ons zoontje Arno werd geboren op 24-8-16 na een zwangerschapsduur van 17 weken. Dankzij jullie lovenswaardige iniatief prijken hier nu twee mooie voetafdrukjes van ons sterretje. Wij zijn nog een beetje overdonderd nu omdat het allemaal heel recent is maar in de toekomst zouden we graag wel met jullie in contact komen.

Groetjes aan alle mama’s en papa’s van sterrekindjes

An
— an, mama van arno, vrijdag 26/08/2016

Beste ouders en oprichters van het Berrefonds,

Op aanraden van een collega, kwam ik op jullie website terecht.

Ik ben zelf in november 2015 bevallen van een zeer mooi meisje, Nette genaamd.

Met de 20 weken echo constateerde ze in Geel een hypoplastisch rechterhart en kleine longvaatjes.

De weken daarna waren een rollercoaster van emoties, tussen hoop en wanhoop, twijfel en doorzetten...

We besloten haar het leven te geven.

Na een vlotte bevalling op 38/4 weken, was een eerste open hart operatie zelfs niet mogelijk. 1u na de geboorte trad cyanose op en zuurstoftekort.

We hebben ze nog 22u bij ons gehad, vooraleer ze voorgoed een sterretje aan de hemel werd.

Dank je voor deze website en initiatieven, ze doen deugd voor vele ouders die een kindje verloren hebben, als steun, warmte en medeleven in moeilijke tijden.

Het went waarschijnlijk nooit, de leegte, het gemis, maar wordt verzacht door mensen zoals jullie !

Caroline en Gerry

grote broer Benth

Nette * 19/11/2015
— caroline, donderdag 04/08/2016

Heel toevallig kom ik op deze website terecht.

Hoe vreemd...

We hebben in 2012 een zoontje verloren tijdens de (vroegtijdige) bevalling, die we Berre genoemd hebben.

We kozen ervoor die naam voor onszelf te houden, dus niemand weet dit eigenlijk.

Het doet me dan wel iets dat er een Berrefonds is...

Mooi initiatief!
— emilie, zondag 03/07/2016

Berrefonds-ik wil jullie bedanken voor de mooie herinneringsdoos, het mooie dekentje, de vilten sterren, ...... een doos waar ik veel aan heb en op mijn kast staat naast de urne van Sterre.

Onze dochter Sterre is op 18 weken geboren en een sterretje geworden. Ik heb liefdevol afscheid kunnen nemen, haar vastgehouden, gestreeld, fotos en voetafdrukjes genomen. Een intens proces voor mezelf maar ook als koppel. Een te zwaar proces zo blijkt nu....

Maar ik blijf over haar praten, ik zal haar nooit meer vergeten!

— wendy, mama van sterre, zondag 12/06/2016

hallo lieve mensen ,

Ik stel me even voor . ik ben gerda maes uit ravels 53 jaar en moemoe van ons Gusje die vorig jaar 50 juli overleden is aan wiegedood

gezond int bedje om noot meer wakker te worden........vanaf nu vasthouden op een andere manier

ik heb een hobby gevonden en wil deze helemaal met jullie delen .

ik maak als therapie (waar ik innerlijk wat rust in kan vinden van keien , ja gewoon keien kleine juweeltjes .

ik deel hier even mijn pagina zodat jullie die kunnen bekijken. er staan filmjes op ook dus je bent even bezig hiermee.

eerste en tweede paasdag eind deze maand is het hobbybeurs hier in het dorp. ik ga al mijn steentjes verkopen en al de gelden worden naar jullie overgemaakt.

ik heb zelf juweeltjes ook aangekocht maar ik reken er niets voor aan. alle opbrengsten gaan naar jullie die het zo nodig kunnen gebruiken om lotgenoten te helpen en als troost zijn.

ook vind ik het zo mooi wat jullie doen dat ik geen minuut twijfelde om te kiezen waar het geld naar toe moest gaan. ik sta ter jullie beschikking en zal mijn best doen.

lieve mensen ik wil jullie tot steun zijn als grootouder want ook die missen hun kleinkind

https://www.facebook.com/Gerds-love-stones-1228789170480225/timeline

xxxx lieve groetjes moemoe van Gusje mateusen
— gerda, woensdag 09/03/2016

Wat een mooi initiatief. Op 5 april 2007 is onze zoon Stef geboren. Door zwaar zuurstoftekort is hij ook op neonatologie van UZA gekomen. Stef lag 3 bedjes van Berre. Wij kunnen ons jullie gezin nog heel goed herinneren en vonden het toen heel aangrijpend toen Berre overleden is. Wij hebben ons de afgelopen jaren nog geregeld afgevraagd hoe het met jullie zou gaan. Via de radio hoorde mijn man vandaag van jullie fonds, prachtig. Stef is ondertussen 8 jaar en meervoudig gehandicapt als gevolg van het zuurstoftekort. Desondanks zijn we heel gelukkig met hem, ondanks de tegenslagen en grote aanpassingen. Hij geeft ons veel liefde en als hij naar ons lacht, is alles weer goed. Hij heeft daarna nog 2 gezonde zusjes gekregen. Wij wensen jullie het allerbeste en doe zo voort met het Berrefonds.

Esther, Angelo, Stef, Roos en Liz
— esther kint, ouders van stef, woensdag 02/09/2015

beste berrefonds,

graag wil ik jullie ontzettend bedanken in deze moeilijke dagen, donderdag ben ik na 20 weken bevallen van onze ster lexy, door jullie heb ik haar nog mooi kunnen aankleden en heb ik hier thuis toch nog een aandenken aan haar.

Op dit moment denk ik dat de pijn nooit zal overgaan maar door de herrinneringen kan ik als de zus van vakantie komt toch tonen hoe ze eruit heeft gezien,

nogmaals veel dank
— mama van lexy l, zaterdag 06/06/2015

Beste ouders,

In Libelle deze week las ik een klein artikel van jullie Berrefonds. Het is een naam die niet zoveel voorkomt en het trok meteen mijn aandacht, dus ben gaan kijken naar jullie website. Wat een prachtig iets wat jullie doen.

Zelf ben ik mama van een zoontje Berre, die eveneens in 2007 werd geboren onder een voor ons mooie sterrenhemel, al is de situatie bij mij iets anders.

Mijn man is verongelukt toen ik 2 maanden zwanger van ons eerste kindje en na bang 9 maanden afwachten of alles wel goed zou zijn, is ons zoontje Berre (de naam die mijn man wenste voor een jongen) ter wereld gekomen. Hij is nu een stralende, vrolijke jongen van bijna 8 en ook wij hebben een mooie herinneringsdoos ooit gekregen met dierbare spullen in verzameld van zijn papa.

’s Avonds staan we vaak met z’n tweetjes te kijken naar boven en staan we er vaak van versteld hoe mooi de sterrenhemel kan zijn. Het is en blijft een gemis, onder welke omstandigheden dan ook en het verraste me omwille van dezelfde naam voor ons zoontje.

Ik wens jullie nog veel geluk, met jullie project en voor jullie zelf en dat jullie project nog veel steun mag krijgen. Ik ga in ieder geval proberen mijn haken terug op te krikken om zo toch iets moois te kunnen maken voor al die mensen die een gemis moeten ervaren.

Warme en lieve groeten,

Patricia, mama van Berre
— ouders van berre, vrijdag 17/04/2015

Op 20 november 2014 verwelkomden we onze 2 kindjes Arthur & Oona. Door een zwangerschapsvergiftiging en afname van gewicht bij Arthur werd een keizersnede gepland en werden onze kindjes zeven weken te vroeg geboren. Hoewel onze kindjes een lange tijd op de prematurenafdeling in het Sint Jozef ziekenhuis verbleven, waren we super gelukkig! Onze 2 prutskes deden het super goed en dolblij waren we toen we net voor kerstmis naar huis mochten. De avond voor kerstmis zijn we nog met zijn 4 inkopen gaan doen voor het kerstmenu. Zoiets gewoon maar toch zo speciaal... We hadden nog niet direct plannen, gewoon genieten van elkaar, dat was voor ons het aller belangrijkste!

De volgende maandag moest ik voor het eerst terug gaan werken. Wat als een normale werkdag begon, zorgde voor een volledige ommekeer in ons leven. Mijn vrouw belde me rustig maar duidelijk overstuur dat ze graag had dat ik onmiddellijk naar huis wilde komen. Arthur was plots gestopt met ademen. Doordat mijn vrouw verpleegkundige is, is ze onmiddellijk gestart met de reanimatie. De poetsvrouw die aanwezig was heeft onmiddellijk de mug gebeld. Heel de straat, inclusief mijn ouders die net langskwamen, waren volledig in shock nadat er een ambulance met loeiende sirene aangereden kwam. Na een tweede reanimatie werd Arthur overgebracht naar een ziekenhuis vlakbij. Hij reageerde terug spontaan maar werd bleker en bleker. Na twee dagen vonden we het welletjes. Hij lag immers op een gewone afdeling en er werden geen serieuze onderzoeken gedaan. Toen uiteindelijk bleek dat zijn hemoglobine ontzettend laag was hebben we gevraagd om hem onmiddellijk naar het Augustinus ziekenhuis te brengen.

Daar werd er al na enkele minuten een ct genomen van zijn hersentjes en werden we door de aanwezige artsen in een afzonderlijke kamer geroepen voor een gesprek. We voelden het gewoon aan en toen de dokter ons vertelde ‘het is niet goed’ werden we overweldigd door emoties. Er was een enorme bloeding in de hersentjes. Het enige dat er nog gedaan kon worden, was een overplaatsing naar het Gasthuisberg ziekenhuis in Leuven. We konden onze familie nog verwittigen en gelukkig zijn we met z’n allen nog samen kunnen komen. Die avond mochten we blijven slapen vlakbij Arthur, maar ik kon hem niet alleen laten en ben er heel de tijd bij gebleven. Die nacht heb ik veel gesproken met de verpleegster die voor Arthur zorgde. Vriendelijk, correct maar met momenten hard. Hard omwille van haar uitspraken dat we realistisch moesten zijn en dat Arthur ‘een tikkende tijdbom’ was. Deze uitspraken zijn me wel bijgebleven maar hebben achteraf ook wel geholpen in de verwerking hiervan. De dag nadien hebben we Oona en Arthur laten dopen. Het was een enorm warm moment en een prachtige viering. Met heel de familie samen rond onze 2 kindjes. We hebben toen veel gehuild, maar hierdoor konden we echter na het doopsel ook de diagnose van de arts beter begrijpen en konden we duidelijkere vragen stellen. Arthur leed aan de ziekte van rondu-osler weber. Een zeldzame familiale ziekte waarbij de bloedvaten (vooral in hersenen, longen en darrmen) minder stevig zijn en hierdoor aneurysma’s kunnen gaan vormen. Hij behoorde tot het zeer selectief groepje met ernstige symptomen op jonge leeftijd. Ze vertelde ons dat ze niets konden doen maar dat er misschien nog hoop was in een ziekenhuis in Parijs. Parijs reageerde niet onmiddellijk door de feestdagen en hierdoor moesten we afwachten en hopen dat er geen tweede bloeding zou volgen. Enkele dagen later dachten we dat de situatie onder controle was en hadden we voor het eerst vlakbij een hotel geboekt. Die nacht werden we echter door de nachtverpleegkundige wakker gebeld. Het was niet goed met hem en we moesten onmiddellijk komen. Daar lag hij weer levensloos voor ons. Iedereen deed wat hij kom, maar niemand had op dat moment goede hoop. Hij kon toch nog geïntubeerd worden en wonderenswaardig kwam hij er toch weer boven op. Toen wiste we het zeker! “Koning Arthur” had zijn naam niet gestolen.

Ondertussen was er een heel hetse ontsaan op facebook en werden we enorm gesteund door familie en vrienden.

Die middag was er eindelijk contact met Parijs. We namen afscheid van onze dochter, familie en vrienden en zijn de dag nadien ‘s morgens heel vroeg vertrokken naar Parijs. We dachten aan een nog moderner ziekenhuis. Groot was dan ook onze verontwaardiging toen we daar aankwamen in een enorm verouderd/grijs ziekenhuis. Niemand sprak er met ons, er was geen internet, we sliepen op een kleine kamer met een kapot bed en zonder douche. Hierbij waren er die dag net terroristische aanslagen gebeurd waardoor de operatie 2 dagen is uitgesteld. Arthur is uiteindelijk geopereerd en wat normaal vlot zou verlopen was toch niet zo gemakkelijk dan gedacht. We kregen van de chirurg in gebrekkig engels de anatomie uitgelegd (waar we op dat moment niet echt nood aan hadden) en dat de operatie gelukt was voor 75 %. De chirurg had echter geen tijd voor verdere uitleg... Daar zaten we dan in Parijs, blij dat Arthur er nog was maar uiteindelijk nog met zoveel vragen... Arthur deed het na de operatie weer ontzettend goed en was zelf daar de lieveling van de afdeling. Ik heb toen heel de tijd contact gehad met de professor van Gasthuisberg die ons de uitleg gaf die we in Parijs niet kregen. Alles zou afhangen van de uitslag van de MRI. Na een week (en toen ik dacht dat alles terug goed ging komen) ben ik terug moeten gaan werken en werd ik afgelost door mijn schoonouders. Er ging die dag een MRI gepland worden maar niemand wist wanneer. Toen ik terug in België was bleek de MRI gebeurd toen mijn vrouw was gaan eten.... 2 dagen later hebben we pas de uitslag gekregen! De resultaten waren slecht want hij zou ernstige lichamelijke en geestelijke schade hebben opgelopen en er werd misschien nog een operatie overwegen. Toen uiteindelijk toch niets werd gedaan, heb ik de verhuis naar Leuven kunnen versnellen.

Het was een enorm emotioneel moment toen ik de ambulance op de spoed opwachtte. Er kwamen alleen maar lachende gezichten uitgestapt. De dokter, de verpleegkundigen, mijn vrouw en... een lachende Arthur. Hoewel de MRI enkel slecht nieuws had gegeven zag hij er super goed uit en hadden ze toch lichtjes hoop dat het misschien allemaal wel zou meevallen. De invloed van bloedingen op de hersentjes van een kindje zijn immers onvoorspelbaar. Hij is nog enkele dagen in Leuven gebleven en toen mochten we terug naar huis. Die nacht is hij echter bij mij moeilijk beginnen te eten. We dachten eerst aan reflux en zelf het ziekenhuis vond dit niet verontrustend.

Toen we eindelijk thuis kwamen hebben we nog meer genoten. We kregen veel steunbetuigingen en de buren hadden met heel de straat een levensboom gemaakt. Twee dagen later begon hij echter frequent te braken. De huisarts was langs geweest maar net op dat moment deed hij het weer goed. We zijn nog eens op controle geweest in het Augustinusziekenhuis. Daar vonden ze niets speciaal en zoals iedereen vonden ze dat hij er super uitzag. We lieten ook dagelijks een kinesiste komen en zelf zij vond dat al zijn bewegingen normaal waren. De maandag daarop ben ik terug gaan werken en kreeg ik weer telefoon van mijn vrouw dat hij terug had moeten braken en toch nog eens op consultatie ging. We maakten ons echter nog niet direct zorgen. Toen kreeg ik plots weer telefoon dat de omtrek van zijn hersentjes was toegenomen. Het Augustinusziekenhuis stond in contact met het Gasthuisbergziekenhuis en geraakte gefrustreerd doordat Parijs weer niet reageerde. Uiteindelijk hebben ze besloten omdat er geen andere keuze was dan te opereren. Deze operatie was echter met enorm veel risico’s maar anders zou hij komen te overlijden. Na weer heel bang af te wachten was de operatie echter heel vlot gegaan. Een uurtje later dronk hij weer zijn papflesje op als voordien.

De dag nadien wilden we na al de emoties vroeg gaan slapen en zouden we Arthur slaapwel zeggen. Toen we daar aankwamen was hij plots heel onrustig. We zijn er toen weer heel de tijd bij gebleven. Toen we gingen slapen werden we terug wakker gemaakt. Heel het verhaal speelde zich terug af als van voordien. Ik heb 7 uren lang zijn handje vast gehouden. liet ik los dan begon hij te huilen. Na onderzoeken bleek hij niet meer te genezen. Hij heeft toen heel de nacht afwisselend op onze buik gelegen. Met zijn ogen wijdt open keek hij ons aan en was hij gerust. De nacht zelf heeft hij echter veel pijn geleden en is hij in het bijzijn van zijn papa en mama van ons heengegaan.Als ouder is het verliezen van je kind onmenselijk zwaar. We hebben er alles aan gedaan om een prachtige viering te geven voor onze Arthur. We zijn hierin geslaagd. Het afscheid was prachtig maar nu 2 maanden later is voor ons de tijd nog steeds blijven slilstaan. We staan op en we denken aan Arthur, we gaan slapen en we denken aan Arthur en heel de nacht dromen we over Arhtur. Via mijn verhaal wil ik het berrefonds bedanken. Door de verpleegkundige die er bij was toen we afscheid namen van Arthur hebben we leren kennismaken het berrefonds. Dit fonds heeft ons enorm geholpen om in het ziekenhuis op een mooie manier afscheid te nemen.Veel liefs van de papa van Arthur
— ouders van arthur van gestel, dinsdag 31/03/2015

Lieve ouders van Berre,

Op 30/05/2014 stond onze wereld stil! Na 34 weken zwangerschap was alles ineens voorbij!

Maandag nog op controle geweest en alles was perfect in orde. Blijkbaar had de natuur er op woensdag of donderdag dan toch anders over beslist! Op 31/05/2014 ben je geboren een dag om nooit te vergeten! Ons “grote” ster heet Cyan, zijn zus Amy is er super trots op en vertelt nog steeds hoe hard ze je mist en zo graag had leren kennen. Maar door jullie hulp van de mooie doos helpt het haar ook wel. Het mooie boekje om te vertellen waar hij is. Het heeft ons enorm deugd gedaan om die steun te krijgen, en te merken dat we er niet alleen voorstaan. Wil jullie er nogmaals voor bedanken!
— de ouders van sterretje Cyan*, vrijdag 10/10/2014

Dag Wouter en Christine,

Op 29 Juli 14 is onze jongste dochter Free geboren na 25 weken zwangerschap. Free was nog niet klaar voor deze wereld. En we hebben de zelfde avond nog afscheid moeten nemen van haar. Meestal gebeurd zoiets in films, in dromen, aan de andere kant van de wereld een ver-van-mijn ben show denk je dan... Tot nu. Dan staat je wereld stil. De klop is enorm!

Wij werden enorm goed opgevangen in het ziekenhuis St Augustinus op de dienst neonatologie. En omringt door de beste zorgen. Maar dokters zijn ook maar mensen. Ze zijn niet sterker dan jij en ik en weten ook niet alles. Na het afscheid van onze kleine meid hebben we een mooie doos gekregen dankzij jullie initiatief! Er zaten echt zo’n waardevolle spullen in zoals haar luiertje, lakentjes van de couveuse, thermometer, mutsje, voetafdrukjes noem maar op. Ook voor onze oudste dochter deed deze doos goed. Ze kijkt er vaak in als ze haar kleine zusje mist.

DANKJEWEL Benny, Yoni en Fenja ouders en grote zus van Free
— maandag 18/08/2014

Lieve ouders van berre

Zaterdag heb ik deelgenomen via cathleen aan de naaimaraton ik was blij aan zo een goed initiatief te kunnen helpen

Graag wil ik jullie in de toekomst nog helpen
Ik heb het geluk gehad van 4 gezonde kleinkinderen te hebben maar heb onlangs heel erg meegeleefd met het verlies van mijn collega haar baby ! Misschien daarom dat ik dit project zo wil steunen ! Ik bezorg de kleedjes die ik thuis maak via cathleen

Nog heel veel moed en tevens succes met jullie doel
— marjan, zondag 06/04/2014

Beste ouders van Berre,

ons zoontje is op 11 januari 2014, op de leeftijd van 29 dagen, overleden in het UZA. Het herinneringendoosje wordt bij ons immens gekoesterd en dan voornamelijk zijn hand- en voetafdrukjes.

De collega’s hadden, toen alles nog goed ging, centjes bij elkaar gelegd voor een cadeautje voor Ilias*. Deze centjes zijn vandaag, vanuit Ilias’ zijn naam, overgemaakt naar jullie. Zo steunen we samen andere mama’s en papa’s in de moeilijkste dagen in hun leven. Een mooiere bestemming voor zijn centjes hadden we ons, gezien de omstandigheden, niet kunnen indenken.

Met liefs
— Steve en anneke, vrijdag 21/03/2014

Lieve ouders van Berre,

ruim 10 jaar geleden overleed ons dochtertje van 2.5 aan een stofwisselingsziekte. We kregen toen in het ziekenhuis ook een mooie doos om haar spulletjes in op te bergen. Haar laatste kleertjes die ze had aangehad, knuffeltjes, de laatste lakentjes ... Het is een doos die we nog steeds koesteren.

Toevallig hoorde ik van jullie fonds, en kwam ik hier terecht. Wat een prachtige site, wat een hartverwarmend initiatief.

Zelf zit ik in het bestuur van Ik Leef Verder, wij proberen gezinnen te steunen die een kindje verloren aan een stofwisselingsziekte. Wij weten hoe belangrijk fondsen en verenigingen als jullie zijn . Ik maak me vrij op 5 april om te komen naaien. Met mijn eigen sterretje in gedachten, wil ik graag een kleine bijdrage leveren aan jullie goede doel.

Warme groetjes,

www.ikleefverder.be
— vicky, vrijdag 14/03/2014

Dag Wouter en Christine,

Graag zou ik jullie willen bedanken voor dit prachtige initiatief.

Vandaag exact een half jaar geleden ben ik in ‘t UZA bevallen van een zoontje dat niet levensvatbaar was. Hij kreeg de naam Tijmen.

Reeds 10 weken voor mijn bevalling kwam ik voor de eerste keer naar ‘t UZA omdat toen de problemen bij mijn zoontje vastgesteld werden.

Telkens weer werd ik heel erg goed opgevangen. Iedereen waar ik mee in contact kwam, was zo zacht, vriendelijk en meelevend. Ondanks het feit dat het zo’n groot ziekenhuis is, voelde ik me er een mens en geen nummertje.

Ook toen ik uiteindelijk moest bevallen, werd ik weer erg goed opgevangen. De vroedvrouwen daar zijn echt wel te bewonderen!

Bovendien mocht ik nog mooie kleedjes uitkiezen voor Tijmen en kreeg ik (dankzij jullie) een prachtig herinneringsdoosje mee naar huis.

Dit ontroerde me echt. Ik heb het dan ook met veel trots aan mijn familie, vrienden, collega’s, ... laten zien en gezegd dat ik dat heb gekregen dankzij het Berrefonds.

Ik heb ook altijd gezegd dat ik een kleine bijdrage zou storten op het fonds omdat ik andere mensen, die in dezelfde situatie zitten als ik, ook zo’n mooie herinnering wil gunnen. Maar dat storten was er natuurlijk nog steeds niet van gekomen. Vandaag, een half jaar na de geboorte/het overlijden van mijn zoontje, vond ik het dan een mooi moment om het alsnog te doen en heb ik dus eindelijk mijn kleine bijdrage gestort.

Ik wens jullie nog heel veel succes toe met jullie initiatief en wil graag nogmaals zeggen: DANKJEWEL!
— ils, zondag 01/12/2013

Op 7 augustus 2013 , werd Arthur , bij jullie in het ziekenhuis geboren .

Hij had het DS en we besloten om de hem niet te houden.

Hartverscheurend maak je die keuze, uit liefde voor iedereen,

ook voor Arthur . Wij zijn ongelooflijk opgevangen bij jullie !

Respectvol, liefdevol, zonder oordeel ..... Onbetaalbaar !

De mooie tastbare attenties die we allemaal mochten ontvangen

dat was zo groots ! We voelden ons zelf een beetje schuldig.....

er zijn immers veel ouders die hun kindjes niet kunnen houden!

Het allermooiste geschenk was dat we hem mee naar huis mochten nemen.

Daar heeft mevr. Veerle(psychologe ) mee voor gezorgd!

We zijn donderdag middag naar huis gegaan , hij heeft tussen ons in
geleefd

2 daagjes, heel normaal voor ons hele gezin .Op vrijdag avond hebben

we hem een heel mooi plaatsje gegeven , vlak naast ons huis .

Geweldig, we kozen ervoor om Arthur niet te houden,

maar we kozen wel om hem als ons zoontje te erkennen

en hem in ons midden levend te houden .

Hierin spelen jullie een hele grote rol , van onschatbare waarde !

De kleine Berre geboren op 13/02/2007 ...... heeft mede dankzij zijn
ouders

iets prachtigs achtergelaten !!!

Ieder jaar , de tweede zondag van december gaan jullie allen in
gedachten zijn!!!

Met een enorm grote dankbaarheid doen we jullie allemaal heel veel
groetjes
— Joris, Krista, Elodie, Billy, Jef, Rosalie, woensdag 02/10/2013

Bijna een jaar geleden verloren wij ons Kaatje op 8 weken.

Dank je om er sinds dien steeds te zijn.

Met jullie herinneringsdoosje hebben we nu echt iets tastbaar iets om naar te kijken en vast te nemen.

Maar ook het weten dat je er niet alleen in bent, dat er nog mensen zijn die voelen wat je voelt is een grote steun.

Dank aan iedereen die bezig is met en voor het berrefonds dank voor jull...ie steun!

Echt goed werk.

Sterkte aan alle ouders van zon mooi sterretje.
— Anoniem, zaterdag 28/09/2013

Beste,

Ik wou jullie toch nog even zeggen dat ik jullie fonds echt een heel goed initiatief vind! Ik heb vanmiddag met jullie kennis gemaakt in het Jan Palfijn ziekenhuis toen jullie kwamen voor een kindje zijn herinneringsdoosje...

Ik wou eigenlijk heel graag weten hoeveel ongeveer het herinneringsdoosje van Y. heeft gekost want ik zou deze graag financieren.

Vriendelijke groetjes
— veronique T (verpleegkundige), maandag 08/07/2013

Beste oprichters van het Berrefonds,

Hartelijk dank voor de mooie herinneringen...
Het goede gesprek en begeleiding.

Jullie maken het verschil!!!
— mama en papa van Yentl*, donderdag 23/05/2013

Hallo Wouter en Christine,

Wat jullie doen is iets heel moois en kostbaar…

Ik wil jullie dan ook zeker een dikke proficiat wensen met jullie werk.

Veel Liefs
— Ils, Sven, Iebe & Jurre, dinsdag 20/11/2012

Waaw! Wat een prachtig initiatief!

Ik weet wel welk doel ik wil sponseren..

Berre zou trots zijn!

Dikke knuffel
— Julie, zondag 04/11/2012

Beste oprichters en medewerkers van het Berrefonds,

Na 6 maanden zwangerschap hebben wij afscheid moeten nemen van ons dochtertje Emma die levensloos is geboren op 11 oktober 2012. Wij hebben dankzij jullie prachtig initiatief mooie herinneringen mee naar huis kunnen nemen om ook tastbaar ons dochtertje altijd te kunnen blijven herinneren. Het verdriet is ontzettend groot, maar de mooie herinneringen geven ons toch een goed gevoel. Wij dragen het Berrefonds een warm hart toe en zullen dit nooit vergeten.

Wij hebben een gift gedaan zodat andere ouders die een kindje verliezen ook een mooie tastbare herinnering hebben van hun sterretje.

Lieve groetjes
— Bruno & Diny, trotse ouders van Emma, donderdag 25/10/2012

Beste,

In 2010 is ons zoontje Lars onverwacht overleden tijdens de zwangerschap en geboren in het Uza. Dankzij jullie hebben we hem nog mooi kunnen aankleden, want op dat moment staat je wereld stil en denk je niet aan praktische zaken zoals kleertjes meebrengen.

Zijn sterrendoosje met herinneringen wordt hier gekoesterd.

Op 16/9 hebben we zijn tweede verjaardag gevierd en hebben we als verjaardagscadeau aan de familie een bijdrage voor jullie project gevraagd. We zijn blij jullie 80€ te kunnen storten.

Dank u wel, doe zo voort en een dikke zoen voor jullie Berre.
— Tine en Rik Wouters-Van de Sompel, maandag 24/09/2012

Geachte,

Op maandag 2 april 2012 is onze zoon Senne geboren in het UZA te Edegem.

Na een lijdensweg van 3 weken is hij stilletjes ingeslapen op 21 april 2012.

Wij zijn zeer goed opgevolgd door de verpleging, kinderartsen, professors,...

Het was ook fijn dat we iets tastbaars hebben mogen ontvangen van onze kleine engel.

Dat door het berrefonds mogelijk is gemaakt, uit dank hebben we jullie een vermelding gegeven op de rouwbrief.
— Nico & Annelies, dinsdag 24/04/2012

beste mensen,

Ik heb jullie site leren kennen door mijn buurvrouw Cathleen Gavel.Het heeft me echt wel geraakt dat mensen die zoiets moeten doorstaan toch nog de kracht vinden om zo een fonds op te richten.Sinds enkele jaren maak ik wenskaarten met behulp van stempel en aquareltechnieken,Drie jaar geleden heb ik het besluit genomen om mijn hobby aan te wenden voor het goede doel.Ik deed dit tot op heden voor 2 vzw bij ons in de regio .Graag wil ik me ook voor jullie doel inzetten,misschien dat ik dan eventueel in het ziekenhuis waar jullie project loopt kan staan met een tafel,de winst op deze artikelen zou dan voor deze gelegenheid naar het berrefonds gaan.Verder haak ik leuke knuffels en maak nog leuke dingen zoals boekjes uit handgeschept papier,enz.Moesten jullie graag hebben dan hoor ik het wel van jullie.Ik wens de mensen die zich inzetten voor dit mooie doel veel sterkte en succes.

Groetjes
— Lutgarde, vrijdag 21/10/2011

Beste,

Met weinig woorden bedankt ik jullie voor het initiatief.

We hebben er veel aan gehad.

Wij hebben een gift gedaan voor de andere ouders.
— Anoniem, maandag 22/08/2011

Geachte medewerkers van het berrefonds,

We willen jullie bedanken voor het opzetten van zo een mooi initiatief! De kleine zaken die jullie kunnen bieden maakt het net iets makkelijker om het verlies van een kindje te verwerken en te aanvaarden. Wij hebben nu jammer genoeg al afscheid moeten nemen van ons dochtertje van 11 maand oud en 2 keer te maken gekregen met een zwangerschapsonderbreking.

Steeds zijn wij super goed onthaald en begeleid door jullie mooie initiatief. Daar zijn wij erg dankbaar om. De kleine herinneringen die jullie kunnen meegeven zijn van groot emotioneel belang.

Deze worden voor altijd bewaard en gekoesterd. Want meer dan dat hebben we niet meer niets tastbaars maar enkel de herinneringen. Want uiteindelijk gaat ge met lege handen naar huis en dat valt heel erg zwaar.

Door de doos die we meekrijgen kunnen we onze kindjes in eer houden want ze zijn er echt geweest en voor ons blijven ze dat ook voor altijd! En ook al is het niet veel wat ge ervan kunt meenemen het kleinste detail word enorm gekoesterd en in moeilijke momenten hebt ge dan iets om op terug te vallen.

Dus ontzettend veel dank voor jullie super mooie initiatief.

Groeten
— Veerle en Gerry en onze 3 kleine engeltjes, maandag 11/04/2011

Via Facebook heb ik gezien dat jullie een flinke zoon hebben ondertussen. Zo ben ik ook op het Berrefonds terecht gekomen, wat ik een prachtig initiatief vind. Ik begreep vorige week nog helemaal jullie vermelding niet van we gaan de appelen van Berre’s boom plukken. Tot ik gisteravond er toch op kwam en het helemaal gelezen heb. Wij hebben wel geen kindje verloren, maar onze kinderwens is ook nooit in vervulling gegaan. In augustus heb ik ook voor het eerst kennis gemaakt met Little quilts of love en dat heeft mij toen ook zo aangegrepen. Ik stond ervan versteld hoe dikwijls jullie troost nodig blijkt te zijn. Dus van mij een dikke proficiat voor de inzet.

Ik heb daarom een centje gestort om jullie een beetje te steunen.

groetjes
— rita, zaterdag 02/10/2010

Dag Christine

Ik hoop dat je mij/ons nog kent. Nog niet zo lang geleden hebben we ons ciske verloren in het uza.

Ik had je beloofd te bellen of mailen, en hier ben ik dan uiteindelijk.... per mail, want ik denk dat, moest ik bellen, ik niet veel gezegd zou krijgen en alleen maar zou huilen. Ik was al even van plan terug contact op te nemen met jou, maar veel dingen slepen de laatste tijd erg aan, ik laat ze wat hangen, alles lijkt zoveel trager te gaan dan de tijd voor cis.

We willen je vooral nog eens erg bedanken voor je tijd en de bemoedigende gesprekken. Alleen iemand die iets gelijkaardigs heeft meegemaakt kan zich inbeelden waar we nu doormoeten. Het is inderdaad hard en leeg. Het verdriet om cis, waar we zo naar hebben verlangd, is groot.

Het gaat met hoogtes en laagtes. Er zijn momenten dat ik zeker weet dat we hier sterker gaan uitkomen, andere keren vraag ik me echt af of en hoe dit ons gaat lukken. Ook begin ik te beseffen dat we een deel van het verdriet op onszelf moet verwerken, alles met twee lukt niet, dan verstikken we mekaar. Maar ik heb nog geen goeie manier gevonden voor mezelf.

Thuiskomen was minder leuk dan gedacht. Maar nu lukt dat wel. Ik ben graag in ons huis, ook al is er nog veel werk aan, het is luchtig en ruim en er is veel licht.

groetjes
— sara, donderdag 17/06/2010

Beste Christine en Wouter,

Zaterdag hebben we jullie ontmoet en hebben we enkele appels van Berre gekocht. Ik heb er net eentje geproefd en hij smaakt hemels lekker.

Nogmaals proficiat met het prachtige initiatief.
Wij hebben een link vanop Janne’s website naar het Berrefonds geplaatst. Vinden jullie dit ok?

Warme groet
— Nele, Stijn, Senne, Lore en Janne, maandag 19/10/2009

Lieve Christine en Berre*

Graag willen we je nog héél erg bedanken voor de warme en welgemeende zorgen en begeleiding van de afgelopen dagen.

Dit doet ons deugd!

Lieve groeten
— Petra, Noël en Marie-Laure*, zondag 18/10/2009

Onlangs hoorde ik het triestige verhaal waarmee het allemaal is begonnen…

Ik denk dat het Berrefonds een enorme steun biedt aan jullie en ook in de toekomst veel zal betekenen voor ouders die dit hebben meegemaakt.

Het verlies van een kind, die helse pijn, ondraaglijk gewoon. Het ontroert me…

Toch is er uit die helse pijn een prachtig initiatief ontstaan. Ik vind het knap hoe jullie hebben doorgezet, hoe jullie het fonds hebben opgestart.

Dankzij Berre kunnen ouders nu troost vinden en hun pijn kan worden verzacht…

Sterkte aan alle ouders en slaapzacht lieve kinderen.

Zoen
— Annelies Brosens, dinsdag 13/10/2009

Wouter en Christine,

Toen ik vandaag de vraag kreeg een appeltje te kopen ter ere van het Berrefonds, werd ik helemaal stil van het idee dat erachter zit en heb ik dit ook onmiddellijk gedaan.

Om te beginnen wil ik jullie vertellen hoe hard ik jullie moed om dit te realiseren dan ook bewonder.

Ik vind het een ongelooflijk mooi gebaar van jullie om ouders die hetzelfde meemaken herinneringen te geven die verder reiken dan gedachten en momenten…

Hoewel Berre in jullie harten zal blijven voortbestaan, wens ik jullie nog veel sterkte toe!

Er zijn te weinig woorden om te zeggen hoe indrukwekkend en liefdevol jullie onderneming is.
Berre zou ongetwijfeld trots geweest zijn met een mama en een papa zoals jullie!

Meelevende en bewonderende groeten
— Caitlin S, zondag 11/10/2009

beste Wouter en Christine,

heel mooie en ontroerende site!

ik word er helemaal stil van...
— Een mama, donderdag 18/06/2009

Christine en Wouter,

Eindelijk heb ik de site van Berre gevonden.

Wat een mooie site is ‘t geworden ! Ik vind ‘t echt een geweldig initiatief dat jullie hiermee genomen hebben.

Heel bijzonder ook hoe de cijfertjes in het rekeningnummer elk een speciale betekenis hebben.

Ik wens jullie nog veel succes met het Berrefonds !

Liefs
— Anneleen, maandag 20/04/2009

Beste Christine en Wouter,

Jullie hebben dit prachtig gemaakt ter nagedachtenis van Berre en alle andere engeltjes. Berre had zich geen betere ouders kunnen voorstellen.

Doe zo verder en ik hoop op nog heel veel goede reacties.

Zelf, als ouders ouders van Seppe*, hebben we een kleine gift gedaan om jullie prachtidee verder te helpen, omdat we weten hoe kostbaar zo’n herinneringsdoosje van je overleden kind is.

Liefs
— Katrien, donderdag 02/04/2009

Proficiat met jullie mooie site !

We hopen mee op veel reacties, steun en warmte .

We hopen dat er voor de mensen die ook zo’n verdriet meemaken er een prachtige herinnering kan blijven mede door jullie Berre !

Veel lieve groetjes
— Herman en Arnet, donderdag 26/02/2009

Beste Bollies,

Ik vind het zo mooi dat jullie erin geslaagd zijn om een deel van jullie verdriet te verwerken in een prachtig initiatief zoals het Berrefonds.

Hoewel hij nooit uit ons hart zal verdwijnen, ben ik blij dat hij via het Berrefonds een speciale missie heeft gekregen.

Als trotse meter van Berre, zou ik graag mee mijn schouders willen zetten onder dit project.

Voor alle mogelijke hulp kunnen jullie op mij rekenen.

jullie (schoon)zusje
— Sabine, maandag 23/02/2009

Aan de initiatiefnemers en werkgroep Berrefonds,

Dit vind ik een prachtig en nuttig initiatief, waarop jullie trots mogen zijn, en waarin ik graag ook een steuntje doe.

Veel succes!

Met oprechte groeten
— Luc Delbeke, vrijdag 13/02/2009

Christine en Wouter

prachtig gedaan, zoals ik het gehoopt en verwacht had .....

Nand kan trots zijn, op zijn broer, zijn mama en papa
— Juliet, Zondag 08/02/2009

Lieve Wouter en Christine,

Wat een prachtig initiatief! Ik ben heel erg onder de indruk.

Als meter en als vriendin wil ik mij graag mee inzetten voor dit fonds. Dus als ik iets kan doen voor jullie of het fonds, laat het weten en ik maar er graag tijd voor vrij.

Arthur, Robin en ik hebben alvast een kleine gift gedaan.
— Cathérine & Co, Zaterdag 07/02/2009