Back to All Events

Praatgroep Berrefonds

  • Het Koetshuis Sint-Vincentiusstraat 12 2000 Antwerpen (map)

Lotgenoten

Je verhaal vertellen aan lotgenoten is heel speciaal. Je merkt snel dat je een taal kan gebruiken die onmiddellijk begrepen wordt. Lotgenoten hebben weinig woorden nodig om veel te voelen en te begrijpen. Je kan huilen zonder sorry te zeggen. Door naar elkaars verhaal te luisteren kan je samen een taal ontwikkelen, de juiste woorden vinden om te vertellen over je nieuwe intense gevoel van verdriet.

Samen vertellen, samen huilen, samen troosten, samen lachen. Het verhaal van lotgenoten kan je inspireren, kan je steunen, het gevoel geven niet alleen te zijn met je verdriet. Herkenning vinden in andere verhalen doet deugd.

Thema's

We komen samen rond een thema: rouwverwerking, verdriet en relatie, symbolen en rituelen, ... met steeds veel ruimte voor je eigen verhaal en wat er op dat moment sterk in je leeft.

Begeleiding

De gesprekken worden geleid door medewerkers van het “Berrefonds” en de vereniging “Met Lege handen”. Zij zijn geen therapeuten, wel lotgenoten, in een verder stadium van hun rouwproces. Ze bieden geen pasklare oplossingen, of een recept om te genezen van je verdriet. Ze luisteren en zijn bereid een heel eind mee op weg te gaan.

Welkom

Je kan alleen of samen met je partner komen. Je kan actief deelnemen of gewoon luisteren. Je merkt snel wat je wil en wat jou helpt.

Steeds van harte welkom voor een eerste kennismaking. Inschrijven is niet verplicht.

Praktisch

De praatgroep wordt om de 6 à 8 weken georganiseerd en gaat door in Antwerpen.

Steeds op zondag van 14 tot 17 uur.

Earlier Event: September 30
Just relay tvv Berrefonds
Later Event: October 22
Ekiden afwisselingsmarathon