Uitgerekende datum

Een give-away op Instagram…  Normaal scrol ik snel verder want waarom zou net ik, tussen honderd vaak duizend anderen, iets winnen.  Maar deze keer riep een stemmetje diep in mij: Deze moet ik meedoen. Prijs van de wedstrijd was een prachtig digitaal familieportret.  Het leek me de enige manier om eens ons hele gezinnetje op één portret te krijgen. Dat werd dan ook meteen mijn reactie op het prachtige voorbeeld van een digitaal portret door Nelleketekent.  Een weekje later kreeg ik het leuke nieuws te horen dat ik, samen met 6 andere sterrenmama’s, een portret had gewonnen.

Ik contacteerde de illustratrice en meteen kreeg ik een mailtje terug dat ze erg uitkeek om het portret te maken en om ons zo te steunen in ons verdriet.  Er stonden ook enkele vraagjes in de mail die ik moest beantwoorden zodat zij een mooi portret kon maken.
Welke kleur ogen en haarkleur heeft iedereen, welke kleren moet iedereen aanhebben, welke kleur voor de achtergrond, welke bloemen in de krans rondom, …  Allemaal relatief makkelijk te antwoorden. Ik stuurde ook foto’s mee van ons gezinnetje. Zo kon ze aan de slag. Maar ook was er de vraag hoe ik ons Tuurtje* op het portret wilde.  Daar moest ik wel wat langer over denken. Hij kon als baby in mijn armen liggen maar in mijn gedachten zie ik hem als een 4-jarige. Zo kwam hij dan ook op het portret. Tussen zijn twee broers in en als mengeling van die twee, met een klein vlindertje op zijn schouder.

Tuur* is stil geboren na een zwangerschap van bijna 27 weken.  Hij was nog zo klein, maar ook zo perfect. Lange smalle benen zoals zijn papa en een klein krulletje aan de zijkant van zijn hoofdje net zoals zijn grote broer bij de geboorte.  (ook de kleine broer werd geboren met een krulletje aan de zijkant van zijn hoofd) Dat waren twee trekjes die ik direct herkende. Maar welke kleur ogen hij zou hebben, zal voor altijd een vraagteken blijven.  Net zoals zovele andere dingen die we ons alleen maar kunnen afvragen. En dat maakt het zo zwaar… de constante vragen: Wat als? Hoe had hij? …

28 april 2015 was de uitgerekende datum van Tuur* .  Het zal voor ons altijd de dag blijven dat hij misschien jarig had kunnen zijn.  De dag waarop we naar uitkeken naar onze tweede zoon. Voor mij is hij nu vier jaar.  Hij groeit mee met zijn broers.


Bij deze wil ik nogmaals Nelleketekent ontzettend hard bedanken voor een prachtig digitaal familieportret.  Ze heeft ons gezinnetje helemaal weergegeven zoals ik het in gedachten had.
(meer info over het digitaal portret: www.nelleketekent.nl )

Auteur: Hilde, mama van Mats, Tuur* en Rik